Från en bostad till en annan

Att flytta är någonting vi alla kommer att göra förr eller senare. Från att man flyttat hemifrån, från sina föräldrar, kommer det gå flera lastbilar fulla av lådor från ett ställe till ett annat. Svensken flyttar i snitt elva gånger per år (information från 2012). Men det är nästan alltid en lång startsträcka från att man bestämmer sig, till att flytten faktiskt blir av.

Mycket att ordna vid flytt
Det är mycket som ska klaffa, så som bolån, kontakt med mäklare, kanske ska man också sälja, och flyttstäd med mera. Ska man köpa sin bostad, oavsett om man redan bor i en bostadsrätt eller inte, så är det viktigaste att kolla in vad man har för bolån. Kanske måste man utöka det lån man redan har hos banken, eller så måste man bara ansöka om ett första lånelöfte (ett löfte som säger att banken kommer att ge dig lån när du väl hittar den bostad du vill köpa). Det är också viktigt att man har samlat ihop pengar till insatsen för huset eller lägenheten. Den ska sedan 2009 vara på 15 % och om man lånar också till den kan räntan bli väldigt hög, därför är det mer värt att försöka spara ihop till den summan om möjlighet finns. Att ta ett bostadslån innebär mycket förberedelser, och det första du bör göra är att kontakta de som är proffs på bolån och annat. På så vis kan du få hjälp att se över vilken bank som passar dig bäst. Kanske är det till din fördel att byta bank snarare än att stanna kvar hos den du är med. Det blir allt vanligare att byta bank, och om den bank du använder nu inte vill ge dig lån eller tillräckligt bra ränta, kan du se över vad de andra bankerna har att erbjuda dig. 

Viktigt att välja rätt mäklare
Utöver att ordna allting med bank, ränta och lån är det också viktigt att välja rätt mäklare. Det finns nästan 7000 registrerade fastighetsmäklare, och de flesta gör sitt jobb – men alla håller faktiskt inte måttet.  Att välja rätt mäklare kan vara avgörande för hur mycket du säljer din lägenhet för och likaså om det är så att du får ett bra pris för din nya bostad eller inte. Det är ju svårt att se om det är något fel på ens mäklare med säkerhet – och det finns inga direkta kontrollfrågor som du kan använda dig av. Det du kan göra är dock att ringa och kolla upp den mäklare som fångat ditt intresse har anmälts eller fällts för någonting. Du hör då av dig till Allmänna reklamationsnämnden ARN. Bäst är dock att gå på rekommendationer och magkänsla. Var också tydlig med vad du vill ha för minsta belopp vid försäljning och likaså va du som högst är villig att betala för en ny lägenhet eller bostad

Boka din flytt nu med malmösflyttfirma.se
Läs mer: Att flytta hemifrån

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 040-688 75 44