Packtips

Här är malmösflyttfirma.se ‘s bästa packtips! Packningen ska syfta till två faktorer. För det första skall godset kunna transporteras säkert utan att husgeråd och bokhylla blir kantstött. För det andra får flyttkartongerna inte bli för tunga. Lyftmomentet kommer under flyttdagen att upprepas ett antal gånger och för novisen slutar det i bästa fall med en överansträngd rygg om man lyft alldeles för tungt. Nedan följer några punkter på packteknik som tillämpas av professionella packmästare. 

  • Packa inte samma dag som själva flytten äger rum. Packningen kommer då endast att utgöra ett stressmoment och risken är att jobbet blir slarvigt gjord.
  • Om Ni bestämt Er för att beställa flyttkartonger kan det göras genom att antingen hyra ett antal veckor eller att man köper dem.  Normal hyra ligger på cirka 25sek st/mån. Att köpa flyttkartong kostar cirka 40sek st. Ett hett tips är att beställa ordentligt med flyttkartonger, de går åt snabbt. Räkna med 15-20 kartonger per rum. Alltså en lägenhet om 80kvm fördelade på tre rum och kök slukar cirka 60 kartonger.
  • Sträva efter att flytta alla lösa föremål Ni har i flyttkartonger, även mindre tavlor, stereo, video och TV. Flyttkartongerna är enkla att märka vad de innehåller, lätta att stapla och behändiga att bära. 
  • köket finner man det mest känsliga flyttgodset, glas och porslin. Packa tallrikar som paket om fyra och ställ dem på kant i flyttkartongen annars går de sönder av trycket. Packa nödvändigtvis inte ända upp till kanten utan komplettera med exempelvis kökshanddukar. Rulla in varje glas för sig i tidningspapper och stoppa in änden i glaskupan för att låsa pappret och ge stöd åt glaset inifrån. Sedan kan du lägga glasen huller om buller och fylla kartongen ända upp. Viktigt är att inte fylla över kanten. Då får innehållet i kartongen ta hela tyngden av det som ställs ovanpå.
  • vardagsrummet finner man många udda inventarier. Mindre tavlor ställs i flyttkartonger med wellpapp emellan, prydnadssaker lindas i tidningspapper och kilas med handdukar och undertröjor i kartongen. Större tavlor och TV:n lindas med bubbelwell för att stå emot stötar.
  • sovrummet rullas bäddmadrasser ihop och surras med bindgarn och täcks med sopsäck. Lättare byråer med oömt innehåll, typ kläder, behöver inte plockas ur utan flyttas som de är. Skruva gärna ned sängstommen dagen innan flytt, den är många gånger en av de mest otympliga möbler som finns i hemmet och kan ta tid att komma underfund med. Låt inget onödigt moment stressa dig under flyttdagen. Större sängkläder flyttas med fördel i sopsäckar.
  • På kontoret. Packa dator och tillbehör i flyttkartonger och lägg wellpapp emellan. Om skrivbordshurtsen inte är för tung så tejpa för lådorna och flytta som den är. Ni vinner alltid utrymme i transporten genom att skruva av skrivbordsben och bihang från bord och skåp.
  • Garage, källare och vindsutrymmen kan bli rena otrevligheter om man inte är förberedd och under ett tidigare skede inte tagit reda på vad och hur mycket som egentligen finns där. Detta kan faktiskt göras månader innan själva flyttdagen. .
  • Packa en kartong med Era absoluta nödvändigheter; necessär, underklädesombyte, handduk, toalettpapper, kastrull, sked, tekoppar, bäddset, ficklampa och glödlampor.

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 040-688 75 44