Gör flytten billigare

När man ska flytta, och speciellt för första gången, kan det komma som en överraskning hur mycket pengar det faktiskt kostar. Men det finns en del man kan göra för att hålla nere kostnaderna. Bland annat kan man köpa begagnade prylar.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att det är dyrt att flytta hemifrån och att man måste ha en redig inkomst för att kunna klara alla utgifter som faktiskt kommer med ett eget boende.
”Och alla dessa inköp gör självklart att pengarna rinner iväg. Konsumentverket har räknat med 27 800 för möbler och utrustning vid första flytt, om man köper allting nytt.”

Tips för billigare flytt
Men det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att hålla ner kostnaderna. Till att börja med kan man leta efter begagnade saker till sitt nya hem och byta ut saker efter hand när man får råd med det.  Det finns många olika alternativ på begagnatmarknaden och man kan bland annat hitta många fynd hos Myrorna, Stadsmissionen och andra välsorterade affärer. I dessa affärer finns även en viss kontroll, vilket innebär att risken för att bli lurad eller köpa stöldgods inte är lika stor. Man kan även be släkten och familjen om att skänka bort saker ifall de inte behöver dem. Ska man lägga lite pengar någonstans på att köpa nytt är det på stekpannor och kastruller. Detta för att tekniken där har utvecklats väldigt mycket. Däremot finns mycket billigt porslin att köpa på andrahandsaffärer och där kan man även se till att få en charmig blandning av olika stilar.

Oberäknade utgifter
Viktigt är även att hålla koll på en del flyttkostnader som man kanske inte tänker på och har räknat med. Det kan bland annat handla om ett elavtal, eftersom att elen sällan ingår i hyran. Ofta ingår heller inte bredband, telefoni och teve i hyran och där går även en hel del pengar. Dessutom går några slantar på en hemförsäkring, som näst intill är ett måste för alla hushåll.

Boka flytthjälp i Malmö nu!
Underlätta din flytt

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 040-688 75 44